Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Dårlige nyheter for kryptovalutaen Neo i Kina

Neo kryptovaluta
Suchet Dhindsa
Oppdatert: 1.Sep.2017 12:09 | Publisert:1.Sep.2017 12:04

For å sikre seg mot at kinesere deltar i ICOen har RPX satt i gang en forhåndsregistrering av interessenter

Kraftig prisfall for NEO

Red pulse Neo China

NEO gikk på en real smell etter at Red Pulse (RPX) la ut en melding på deres Twitter-konto tirsdag formiddag norsk tid som fastslo at de hadde bestemt seg for å hindre kinesiske borgere fra å delta i deres kommende ICO. Neo falt umiddelbart over 30 prosent på kryptobørsene som følge av den negative nyheten, men hentet seg inn igjen i løpet av tirsdag kveld.

Prisen per Neo-token ligger i skrivende stund rundt $32, ned fra over $40 i forrige uke.

Denne meldingen har i ettertid blitt slettet fra RPX sin offisielle Twitter-konto.

Skyggebanker og pyramidespill

Kinesiske myndigheter utstedte tidligere i år nye finansielle retningslinjer for å få bukt med økende svindel knyttet til skyggebanker og pyramidespill i Kina, men nevnte i samme rapport at virtuell valutabasert finansiering ville være et mål for videre etterforskning. Det verdensomspennende kryptomiljøet har frem til nå tatt utgangspunkt i at Neo har vært fredet, med bakgrunn i at kinesiske myndigheter har samarbeidet med Neo-teamet på ulike teknologiprosjekter.

Svartelisting av kinesere

Red Pulse er en desentralisert markedsundersøkelsesplattform som skal bygges på toppen av teknologiplattformen Neo, og ICOen er planlagt å åpne 10. september 2017. Grunnen til at nyheten om svartelisting av kinesiske borgere gjorde et markant utslag på Neo-prisen er delvis fordi at RPX er en plattform basert på det kinesiske markedet, men også fordi at crowdfundingen av RPX er den første ICOen noensinne på Neo-plattformen.

Red Pulse forklarte via deres Slack-kanal tirsdag kveld at det er i prosjektets beste langsiktige interesse å sikre at de etterfølger regulatoriske anbefalinger fra kinesiske myndigheter.

Forhåndsgodkjenning av investorer

For å sikre seg mot at kinesere deltar i ICOen har RPX satt i gang en forhåndsregistrering av interessenter, som blant annet krever at vordende investorer må sende inn passinformasjon for å validere sin nasjonalitet.

Det betyr at kinesiske borgere føyer seg inn i rekken over nasjonaliteter som er svartlistet fra å delta i ICOs. Fra før av er amerikanske og singaporske borgere regulert etter forskrifter fra henholdsvis SEC (Securities and Exchange Commission) og MAS (Monetary Authority of Singapore).

Sunn regulering i følge Neo-grunnlegger

Neo-grunnlegger Da Hongfei skrev i går på Neo sin offisielle Slack-kanal, og forsvarte RPX sin beslutning om å følge de regulatoriske retningslinjene fra kinesiske myndigheter.

Slack message Da Hongfei

Dafei poengterte i meldingen sin at kryptobransjen på lang sikt vil tjene på denne reguleringen.

  • Kryptovaluta
  • Investeringer
  • Økonomi