Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Hvordan bli milliardær?

hvordan bli milliardær
Trygve Andersen
Oppdatert: 11.Apr.2017 14:50 | Publisert:11.Apr.2017 14:50

Tanken på å ha nok verdier på bok til å kalle seg selv for en milliardær er så urealistisk at vi sjelden underholder den. Men det finnes jo mennesker som klarer det allikevel. Så hva skiller disse personene fra mengden?

Å bli milliardær er et luftslott for de aller fleste av oss. Tanken på å ha nok verdier på bok til å kalle seg selv for en milliardær er så urealistisk at vi sjelden underholder den. Men det finnes jo mennesker som klarer det allikevel. Så hva skiller disse personene fra mengden? Det viser seg at å bli milliardær verken handler om flaks eller arvepenger – du må faktisk bare tørre å ta noen bevisste og kontroversielle grep i livet ditt. Hvis du gjør dette på riktig måte og innenfor riktig industri er det ikke sikkert at luftslottet er så helt utenkelig allikevel.

Hva er egentlig en milliardær?

Kort fortalt er en milliardær en person som har over 1 milliard kroner i egenkapital. Dette betyr på ingen måte at du må ha over en milliard stående på konto. Dersom du står i den økonomiske posisjonen at du kan selge alle eiendelene dine, betale all gjelden din og ha igjen 1 milliard på bok da anses du som en milliardær. Det finnes ikke mange av disse individene i Norge. Når du søker på kategorien ’norsk milliardær’ på Wikipedia vil du faktisk bare finne 18 navn. Dette er 0,003 av en promille av den norske befolkningen.

Hva er typiske kjennetegn ved milliardærer?

Selv om alle milliardærene i verden er unike finnes det visse fellestrekk:

  • For det første tar det tid å bli milliardær; gjennomsnittet på Forbes’ liste over milliardærer er 63 år
  • For det andre er det viktig å ha en utdannelse, men det er på ingen måte kritisk. Bill Gates hoppet for eksempel av studiene sine på Harvard for å grunnlegge Microsoft.
  • For det tredje vil en familieformue, eller arvepenger, hjelpe, men ikke være avgjørende. 60% av milliardærene i USA tjente formuen sin selv.
  • For det fjerde er industriene teknologi, finans og eiendom spesielt gunstige for å oppnå milliardærdrømmen

Så hvordan blir man egentlig milliardær? Selv om disse tingene på ingen måte er noen garanti vil du i alle fall ikke nå milliardærstatus uten dem.

Du må tenke selv – helt selv

Hvis du skal bli rik nytter det ikke å resirkulere gamle ideer. Du må være nyskapende og nytenkende, og som oftest gå mot strømmen. Bruk tid på å finne nisjen din. Hvis du ikke er inspirert og engasjert innenfor karriereområdet ditt vil du aldri klare å tjene gode penger på det. Prøv å finne inspirasjon i ting som betyr mye for deg eller problemer du ofte irriterer deg over.

Grunnleggerne av Dropbox startet opp fordi de var lei av å glemme minnepinnene sine rundt omkring.

Du må være modig for å bli milliardær

Hva kan du bidra med til verden? Hvis du noensinne skal håpe på å bli milliardær må du drømme stort. Sannsynligvis så stort at det virker urealistisk og kanskje til og med idiotisk. Men hvis du skal grunnlegge noe som kan måle seg med Apple, Microsoft eller Facebook må du strekke grensene. Du må tørre å være det som kalles for en ”outlier” – en som beveger seg i utkanten av den dagligdagse normen.

Du må forplikte og engasjere deg

Det finnes ikke en eneste milliardær, verken levende eller død, som ikke har arbeidet for harde livet. I tillegg til dette må du legge alt som heter lidenskap bak deg. Å lykkes og bli suksessrik handler nemlig om en enda mer ekstrem følelse: besettelse. Det er ikke noe poeng i å starte opp en bedrift og en ny karrierevei hvis du ikke har helt og holdent troen på den. Sannsynligvis vil du måtte sloss en god del kamper på veien til suksess. Og for å vinne må du være overbevist om at dette er veien for deg.

Du kan ikke være redd for å mislykkes

For å lykkes i det lange løp må du være forberedt på å mislykkes fra tid til annen. Det er ingen suksessrike bedrifter som ikke har opplevd nedgang på ett eller annet tidspunkt. Vend deg til tanken før for mye begynner å stå på spill. Hvis du ikke gjør det er det fort gjort å kaste inn håndkleet ved første tegn til motgang. Vit at hvis du skal klare å bli milliardær blir det med en god porsjon av både salt og søtt på ferden.

Du må bygge et godt team

Ingen kan gjøre alt alene. For å bygge opp et suksessrikt selskap må du gjøre det grundig helt fra bunnen av. Dette betyr at du trenger et godt team rundt deg. Husk at den beste støtten får du fra noen som ikke alltid er enig med deg, men som har samme grunnleggende tro på det endelige målet. Og pass endelig på å omringe deg med pålitelige mennesker du er villig til å stole på med drømmen din.

Du må ha en stor ambisjon, men et øye for detaljer

Ja, det er viktig å tenke stort. Hvis du ikke gjør det er veien til milliardærstatus bare enda mer utfordrende og urealistisk. Allikevel, og spesielt i oppstartsfasen, er djevelen virkelig i detaljene. Du må følge godt med – hvis noe skurrer skal du alltid følge det opp. Dette handler om å bygge et sterkt og solid grunnlag bedriften din kan vokse på. Steve Jobs ringte en gang en Google-direktør på søndag morgen fordi han var misfornøyd med hvordan Google-logoen så ut på iPhone-skjermen.

  • Kryptovaluta
  • Investeringer
  • Økonomi