Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Finn billigste forbrukslån på det norske markedet

Utvidet søk

Velg beløp

10.000 kr 500.000 kr

Velg alder

1 år 15 år

Lånebeløp / Nedbetalingstid 5 år

1.258 kr Månedsbeløp
7.9 % Renter(nominell)
51.910 kr Totalkostnad
950 kr Etableringsgebyr
50 kr Termingebyr
21 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
Lån nå
Annonslenke
4.1/5 (3 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 16,70%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 825,-, Totalt: 94.978,-
1.243 kr Månedsbeløp
7.9 % Renter(nominell)
49.800 kr Totalkostnad
640 kr Etableringsgebyr
35 kr Termingebyr
18 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
Lån nå
Annonslenke
4.1/5 (6 Anmeldelser)
Eff.rente 14,30%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 640,-, Totalt: 94.333,-

Billig forbrukslån

Vi hjelper deg finnet et billig Forbrukslån

Vi rangerer de beste alternativene for forbrukslån på det norske markedet. Listen er oppdatert og gir deg de mulighetene som gir best vilkår på din lånesøknd.

Forbrukslån uten sikkerhet – Viktig ting å huske på:

billig forbrukslån

Når man skal velge et lån som passer til de finansieringsbehov man har, så vil det avhenge av hva man ønsker å investere i. Et av valgene du må bestemme deg for, er om du ønsker et forbrukslån uten sikkerhet, eller et forbrukslån med sikkerhet. Dersom man har et hus hvor man ikke har lånt opp alt man kan, så har man mulighet til å få forbrukslån som er knyttet til huset. I så fall, vil man få mye bedre rente enn om man benytter seg av et forbrukslån uten sikkerhet.

Om man har mulighet til å stille med sikkerhet, så kan man også få billig forbrukslån hos noen tilbydere uten inntekt eller uten jobb. Noen tilbydere spesialiserer seg på denne typen lån, men et av kravene de stiller, er at du har sikkerhet slik at de vet at lån blir betalt tilbake uansett. På denne måten kan man få mulighet til å finansiere muligheter og ideer som man har tro på. For eksempel kan man benytte denne typen forbrukslån for å starte opp sin egen bedrift.

Når man ønsker å starte opp sin egen bedrift, er det nesten ikke mulig å gjøre det uten å ha kapital i bakhånd. Dette kan gi mange gode ideer en god mulighet til å se verdens lys. Ikke alle bedriftsideer behøver å være noe nytt og eksepsjonelt, men det kan også være å starte opp noe man allerede vet er innbringende. Inngangsbilletten til å ha sin egen bedrift er som oftest knyttet til at man kan investere midler ved oppstart. Et forbrukslån med sikkerhet kan være løsningen om man ikke kan vise til fast inntekt. Det er ikke alltid man har inntekt når man ønsker å starte opp noe nytt. Noen ganger kan dette kreve lang tid med forberedelser uten inntekt.

Hvordan bør man velge forbrukslån?

Når man skal finne ut hvilken tilbyder man ønsker å benytte for forbrukslån, så kan det være lurt å benytte seg av nettsteder som formidler forbrukslån test og vurderinger. Ved hjelp av denne typen steder, så har andre allerede utført en forbrukslån test slik at du raskt kan få oversikt over hvilke lån som er beste forbrukslån og hvile forbrukslån med god rente som finnes på markedet. Betingelsene hos de forskjellige tilbydere er i stadig endring for å tilpasse seg sine konkurrenter.

Det kan derfor være vanskelig å holde fullstendig oversikt selv, men sammenlign forbrukslån i stedet ved hjelp av andres forbrukslån tester. Dette gir en veldig god oversikt over markedet, og er en god hjelp for å finne det beste forbrukslånet når man trenger det.

Hvor raskt trenger du lånet?

En faktor å ta med i vurderingen når man skal velge et billig forbrukslån, er hvor raskt man trenger pengene. Noen investeringer er kun mulig om man slår til samme dag, mens i andre tilfeller kan man vente noen få dager, og i de fleste tilfeller forsvinner ikke tilbudet om man venter en ukes tid. Dette vil være avgjørende for hvilken tilbyder du benytter for billig forbrukslån. Noen tilbydere kan tilby deg forbrukslån på dagen. Hvis din vurdering gjelder forbrukslån med beste rente, så kan dette være en viktig avveining.

Om du ønsker forbrukslån med beste rente, kan dette være i konflikt med å få utbetalt forbrukslån på dagen. Med forbrukslån på dagen, vil det hos mange tilbydere også bety at du må betale høyere rente eller til og med en god del gebyr. Men du kan også oppnå forbrukslån med god rente om du ønsker lån på dagen. Noen av tilbyderne av billig forbrukslån tilbyr også lån på dagen uten at det koster mer.

Forbrukslån for egenkapital eller depositum

Forbrukslån behøver ikke bety at man kun bruker en slik løsning om man skal kjøpe forbruksartikler. Man kan også benytte forbrukslån til depositum om man skal leie en leilighet. Det kan ofte være kostbart å flytte til ny leilighet, da man de fleste steder må betale minimum 3 måneder depositum for å få leie.

Dette er ikke noe alle har på konto klar for flytting. Når man skal flytte, må man gjerne stille med et depositum for ny leilighet, og man må vente til man har flyttet før man kan få tilbake sitt forrige depositum.

Et annet tilfelle hvor man kan trenge kontanter er når man skal kjøpe hus eller leilighet. De fleste banker krever at man må stille med minst 15% egenkapital for å få lån til å kjøpe bolig. Dette vil da også begrense hvor mye man kan by på sin favorittleilighet. Ved hjelp av et forbrukslån til egenkapital, så kan man da klare å følge en budrunde selv man ikke skulle ha hele egenkapitalen tilgjengelig. Forbrukslån til egenkapital og forbrukslån til depositum vil fordyre boligen din noe, så det er derfor viktig å vurdere hvordan du velger å låne penger uten sikkerhet til dette formålet. For å fortsatt ivareta en god effektiv rente på boliglån, kan det være lurt å betale ned dette forbrukslånet så raskt som mulig.

Renter på forbrukslån

Ved å låne penger uten sikkerhet, vil du få forbrukslån med effektiv rente som er høyere enn om du lånte med sikkerhet. Forbrukslån i Norge får stadig bedre betingelser etter hvert som konkurransen øker med flere tilbydere. Du kan derfor finne forbrukslån med effektiv rente ned til 7,8% om du har god inntekt og lite annen gjeld. Med såpass lav rente på forbrukslån, så åpner det seg mange muligheter for hva man kan benytte det til.

Raskt svar

Jakten etter rimeligste forbrukslån starter ved at man sjekker vurderinger og finner ut hvilke tilbydere som tilbyr forbrukslån med beste rente, og neste steg blir å søke om forbrukslån på nett. De fleste tilbydere tilbyr forbrukslån med svar på dagen. Du kan derfor raskt få bekreftet at du får lånet, og du får også raskt bekreftet betingelser. Med et forbrukslån kan man faktisk få lån på dagen.

Når kan et billig forbrukslån være en god løsning?

Bruk av forbrukslån kan være en praktisk løsning i mange situasjoner, men det finnes også noen situasjoner hvor man bør unngå bruk av forbrukslån. Forbrukslån kan være en stor belastning om man benytter det feil, men en glimrende mulighet om man benytter det i situasjoner hvor det gir deg en stor fordel og du greit kan betjene forbrukslånet. Det er individuelt for hver person hvordan man benytter et forbrukslån og hvordan man håndterer pengene på best mulig måte. Er man en bevisst økonomisk person, kan bruk av forbrukslån være en stor fordel. Men du bør tenke godt gjennom hver situasjon og planlegge en nedbetalingsløsning som lar deg beholde rom i økonomien. Nedenfor følger noen av de situasjonene hvor det er mest vanlig å benytte forbrukslån.

1. Refinansiering av dyr gjeld

Om forskjellige omstendigheter gjør at du er blitt sittende med dyr gjeld som det vil ta litt tid å betale ned, så kan du spare en del kroner ved bruk av forbrukslån for å refinansiere dyr gjeld. For eksempel kan dette gjelde utestående beløp på kredittkort. De fleste kredittkort har en rente på utestående beløp på over 25%. Grunnen til dette, er at kredittkort i hovedsak er ment for å gi deg en mulighet til å utsette betalingen på kjøp i noen måneder. Andre avbetalingsløsninger kan også være mer kostbare enn man er klar over.

Dette oppdager man gjerne i etterkant av å gå inn i en avtale. Noen firmaer tilbyr avbetaling med 0% rente, og høres derfor meget lukrativt ut, men de kan i noen tilfeller kreve inn forholdsvis høye fakturagebyrer med hver innbetaling. Dersom man er blitt sittende med en del smågjeld av denne typen, så kan det være lurt å samle alle disse smålånene i et forbrukslån med lavere rente.

Rente på kredittkortgjeld og avbetalingsgjeld kan være fra 25% og oppover, mens man kan få et forbrukslån ned til ca 10% rente. Renten på forbrukslån er individuell, og kan variere fra 7,8% til 17%, men mange vil kunne finne forbrukslån på ca 10% rente. Om man da har lånt 100000 kr til sammen på kredittkort og avbetalinger, så vil man betale over 25000kr i renter i løpet av et år. Med et forbrukslån, vil man for tilsvarende lån kun betale 10000kr i renter med 10% rente. Dette er en besparelse på 15000kr/år.

2. Oppussingsprosjekter i leiligheter og hus

Nordmenn tilbringer mye tid i sine hjem, spesielt i vinterhalvåret. Da ønsker man også å ha det fint rundt seg. Ingen bruker mer energi på å pusse opp sin bolig enn nordmenn gjør. Dette er derfor også et område hvor mange velger bruk av forbrukslån. Spesielt når man pusser opp bad og kjøkken, blir det raskt omsetning på tusen-lappene. Denne typen rom bør pusses opp før de når en viss alder. For å få gjort dette før man opplever skader på grunn av for mye slitasje, så kan det være lurt å ta opp et forbrukslån som man betaler ned så raskt man har anledning til. I forhold til oppussingsprosjekter, så kan det ofte være en fordel med rammelån, i stedet for et vanlig forbrukslån, slik at man kan benytte lånet etter hvert som man har behov for det.

3. Finansiering av bruktbiler

Mange finansierer også bruktbiler ved bruk av forbrukslån. Når man ønsker å kjøpe en billigere bruktbil, så er det ikke alltid lønnsomt å benytte et billån. Et billån vil også kreve at du har en del egenkapital for at du skal kunne benytte dette. Et forbrukslån kan enten hjelpe deg med egenkapitalen i forhold til et billån, eller man kan finansiere hele bilen med det om det er snakk om en rimelig bruktbil. Ønsker du å kjøpe en ny bil, er det nok en smartere løsning å benytte et billån, eller få et lån med sikkerhet i bolig som dekker utgiften til bilen. Skal du benytte forbrukslån til kjøp av bil, er det lurt å vurdere hvilke utgifter du får og hvor lenge du må betale før du bestemmer deg, slik at du kan være sikker på at du har godt med rom i økonomien til et slikt lån.

4. Når man får utgifter man ikke har beregnet

Mange opplever vel å få utgifter de ikke har planlagt med. Kanskje bryter varmtvannstanken sammen litt tidligere enn man har håpet på, eller datteren har feilberegnet utgifter til skolen sin og hva som er dekket av lånekassen, og man må plutselig trå til for å bidra med en større andel man ikke hadde planlagt. Da er det god å vite at man kan gjøre bruk av forbrukslån for å løse en kortvarig krise.

5. Egenkapital til boligkjøp

I dag er det vanskelig for mange å spare nok penger for å kunne kjøpe seg egen bolig, da prisene på boliger ofte stiger raskere enn man klarer å spare. Når unge førstegangskjøpende skal inn i markedet, kan det være man mangler et lite bidrag til egenkapital, og det kan da være verdt å finansiere dette med et forbrukslån. Noen velger også å finansiere mesteparten av egenkapitalen med forbrukslån, men gjør man det, bør man være veldig bevisst på hva kostnaden med boliglånet vil bli.

Selv om man får en bra rente på boliglånet, så blir renten totalt sett en del dårligere om man låner 15-20% av prisen på boligen som forbrukslån. Vurder nøye om du planlegger å benytte en slik løsning, da det kan fordyre boligkjøpet en del. Det er heller ikke en anbefalt løsning.

6. Finansiering av forskudd for ferier

Noen kan mene at finansiering av ferier ved bruk av forbrukslån kan være en lite gjennomtenkt mulighet. Men det kommer helt an på din situasjon. Ofte kan man oppleve at man må ut med en stor del av kostnaden for en ferie kort tid etter man har bestilt, og det kan da være lenge igjen før man får utbetalt feriepenger. Da kan det være en praktisk løsning med et forbrukslån for å finansiere forskuddet. En annen situasjon er om man ønsker en spesiell ferie med barn og barnebarn når man har mulighet, og før man blir for gammel til å nyte en slik tur.

Man kan ikke utsette alle muligheter i livet i det uendelige inntil man har spart opp nok penger, da man da muligens ikke lenger har mulighet til å gjennomføre ønsket. Noen velger da gjøre bruk av forbrukslån slik at de kan gjennomføre ferien når alle har anledning.

7. Raske penger

I noen situasjoner trenger man penger raskt for å løse en kritisk utfordring og bufferet er allerede brukt opp. Da har man anledning til å få utbetalt såkalte SMSlån eller et lån på dagen, slik at man kan løse en prekær utfordring. Men disse er ofte kostbare løsninger. Det er da bedre å ha et rammelån hos et selskap som tilbyr forbrukslån med lav rente for en slik anledning.

Det er ellers ikke å anbefale å låne penger for å investere i noe man tenker gir bedre avkastning enn det koster å låne pengene. For eksempel finnes det en del personer som benytter forbrukslån på å investere i aksjer, fond eller til og med binære opsjoner. Hvis man ønsker å gjøre noe slikt, må det være penger man er villig til å tape, og som man uten problemer kan betale tilbake i etterkant. Om man taper disse pengene, kan man sitte igjen med å måtte betale tilbake penger man ikke har fått noe som helst igjen for. Dette kan være frustrerende, men om man gjør det, bør man vurdere sterkt om det er verdt risikoen.

Signèr forbrukslånet med BankID

De fleste tilbydere av forbrukslån tilbyr i dag signering av låneavtale med BankID. Det gjør at lånet raskt vil være utbetalt til din konto.

Situasjoner hvor man bør unngå forbrukslån

Det finnes også noen situasjoner hvor bruk av forbrukslån ikke er den beste løsningen.

1. Ferie

Om man vurderer å bruke forbrukslån på ferie bare fordi man er blakk og likevel vil reise bort, bør man revurdere om det er noe man faktisk har råd til.

2. Betjening av annen gjeld

Om du ikke klarer å betale gjelden din og vurderer å ta opp mer gjeld for å håndtere gjelden du allerede har, så er ikke dette en god ide. Man bør sterkt vurdere å finne andre løsninger. Det finnes muligheter for å tjene mer penger ved å jobbe ekstra om man ønsker det.

3. Lån av høyere beløp enn man trenger

Om man lett blir fristet til å bruke penger man har tilgjengelig, så er det lurt å ikke låne mer enn man absolutt trenger. Selv om det også kan være en fordel å ha tilgjengelig en buffer for uventede utgifter. Men det bør i så fall være i form av et rammelån.

  • Kryptovaluta
  • Investeringer
  • Økonomi